ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «αυτενεργώ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ», έχουν προγραμματίσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Μαρτίου 2018, ώρα 17:00 - 20:00, στις εγκαταστάσεις του «αυτενεργώ».

Στην αιμοδοσία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι υγιείς άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 - 62 ετών, που πληρούν τις προϋποθέσεις που θα βρείτε στην ιστοσελίδα των ΔΕΣΜΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ, www.desmoiaimatos.gr

Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για τους δότες μυελού των οστών και για όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Στην αιμοδοσία θα είναι ευπρόσδεκτοι και οι μαθητές, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν για την αξία τέτοιων πράξεων, παίρνοντας παράδειγμα από την έμπρακτη συμμετοχή των γονέων τους.

Την εκδήλωση αυτή, που είναι μια χορηγία της επιχείρησης Printpress, θα υποστηρίξει και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Φείδωνα Άργους.

αργολιδα αιμοδοσια αυτενεργω

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ο καρκίνος στα παιδιά είναι πολύ σπάνιος και με ποικίλες κλινικές εκδηλώσεις. Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά: οι σύγχρονες θεραπείες κάνουν την παρατεταμένη επιβίωση και την ανάρρωση όχι μόνο πιθανές αλλά και δυνατές για πολλούς παιδικούς καρκίνους. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να δώσουν αίμα για λογαριασμό του Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για τις ανάγκες των παιδιών, την Πέμπτη 15/2 και Παρασκευή 16/2 από 9:00πμ έως 1:00μμ στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Άργους.

“… γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο μόνα τους, χρειάζονται την βοήθεια μας.”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23/1/2018

Θέμα: "Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας"

Σε συνέχεια των εκλογών της 15ης Ιανουαρίου 2018 που διενεργήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε χθες 22/1, η συγκρότηση σε σώμα.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου είναι η εξής:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΙΑΧΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΟΥΚΑΡΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΓΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΡΟΝΗ ΣΟΦΙΑ

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  2. ΔΗΜΟΠΑΝΑ ΕΛΕΝΑ
  3. ΛΑΪΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΕΑ

  1. ΣΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  2. ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

 

Τέλος, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του για την συμμετοχή τους στις εκλογές.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου “ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ”

ο Πρόεδρος                             η Γεν. Γραμματέας
Σελλής Δημήτριος                   Παγούνη Βασιλική

slogan1

slogan2

slogan2

slogan2

Ημερολόγιο Αιμοδοσιών

Απρίλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30