λόγια εθελοντών

που δώρισαν

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Τα λόγια εθελοντών που δώρισαν

korovila 225x300

Βρέθηκα στο Ναύπλιο μια ηλιόλουστη Κυριακή για να συνοδέψω το μικρό μου παιδί στο 9ο ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟ πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών για το αγώνισμα που είχε επιλέξει.

Στον προαύλιο χώρο του γηπέδου ήταν οι εθελοντές του συλλόγου ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ που σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή " του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ έκαναν ενημέρωση και δειγματοληψία για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Αγώνας εντός γηπέδου, Αγώνας και εκτός με μια μικρή - μεγάλη διαφορά. Εντός γηπέδου ήταν αγώνας δύναμης, υγείας και τεχνικής και Εκτός γηπέδου ήταν αγώνας ζωής, επιβίωσης, υγείας και αγάπης.

Μετά από συζήτηση με τους εθελοντές της ομάδας του συλλόγου ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ συμπλήρωσα την αίτηση και πήραν το δείγμα μου - λίγο σάλιο. Βλέπεις μερικές φορές τα πολύτιμα πράγματα μπαίνουν σε πολύ μικρές συσκευασίες.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια δέχτηκα ένα τηλεφώνημα (ήταν Δεκέμβρης του 2016) από τον γιατρό κο ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗ ο οποίος μου ανακοίνωσε πως βρέθηκα συμβατή με έναν νεαρό κάπου πολύ μακριά (δεν θα ξεχάσω ποτέ την φωνή του... αυτά τα πρώτα λόγια). Μια ήρεμη δύναμη η φωνή του. Μου εξήγησε πως η διαδικασία της λήψης των κυττάρων μου θα είναι ανώδυνη δηλαδή πως με 3.000.000 κύτταρα μυελού των οστών σώζουμε μια ζωή και ότι ο οργανισμός μας παράγει 500.000.000 την ημέρα. Απειροελάχιστο στο να σώσουμε μια ζωή. Εγώ ως αιμοδότρια και αιμοπεταλιοδότρια γνώριζα μερικά πράγματα.
Όχι όμως πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχουμε όλοι μας και δεν κοστίζει τίποτα. Τόσο απλά μπορούμε να ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΖΩΗ σε έναν συνάνθρωπο μας.

Η κινητοποίηση του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή» για τις εξετάσεις μου ήταν άμεση. Η γιατρός του ΚΕΔΜΟΠ με πήρε τηλέφωνο την επόμενη μέρα για να με καθοδηγήσει στις πρώτες αιματολογικές εξετάσεις μου στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ καθότι είμαι κάτοικος Αθηνών. Ήρθε λοιπόν η ημερομηνία της λήψης των κυττάρων μου... ένιωθα ΥΠΕΡΟΧΑ, έκανα τις αυξητικές ενέσεις για να βγει ο μυελός των οστών στο αίμα και να συλλεχθεί. Η φίλη μου ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ήταν το στήριγμα μου και της έκανε εντύπωση το πόσο απλά και εύκολα ήταν όλα.

Πήγαμε στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ το πρωί και με φροντίδα, αγάπη και ασφάλεια έγινε η λήψη του μοσχεύματος. Ευτυχία στα πρόσωπα όλων. ΕΥΚΟΛΑ, ΑΝΩΔΥΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.
Σώζεις, δίνεις χαρά σε μια ζωή που μετρά τις ώρες ώστε το μικρό παιδί να συνεχίζει να μεγαλώνει φυσιολογικά μαζί με την η οικογένεια του.
Μαζί μου ήταν η φίλη μου ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ (εργάζεται στο Αττικόν νοσοκομείο), ο μεγάλος μου γιός, η ανηψιά μου, η καλή μου φίλη ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τον Αργύρη Γεωργακόπουλο.

Σας ευχαριστώ που έζησα αυτή την ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ.
Ναι !! Η μικρή συσκευασία του δείγματος μου έγινε ΜΕΓΑΛΗ και ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ.

Μπορείτε να δείτε το video της Λένας, εδώ

(Λένα Κοροβίλα, δωρήτρια μοσχεύματος)


despotakis fotis“Αγαπητοί φίλοι, θέλω να διαβάσετε αυτό που θα σας γράψω γιατί μας αφορά όλους!!! Είμαι εθελοντής αιμοδότης από το 2002 και το 2012 έδωσα δείγμα για δότης μυελού των οστών!!! Πριν από λίγο καιρό με ειδοποίησαν ότι είμαι συμβατός δότης με κάποιον που είχε λευχαιμία και η ζωή του κρεμόταν κυριολεκτικά από τα χέρια μου. Χωρίς καν να το σκεφτώ δέχτηκα να τον βοηθήσω κι έτσι κι έγινε. Προχθές, ημέρα Δευτέρα, δώρισα και ο άνθρωπος ήδη μεταμοσχεύθηκε. Αυτό που θέλω κυρίως να σας πω είναι να μην φοβάστε τις βελόνες γιατί δεν είναι παρά μόνο ένα τσίμπημα και να σας παροτρύνω να γίνετε και εσείς εθελοντές, γιατί που ξέρετε… Ο αριθμός να βρεθεί κάποιος συμβατός δότης είναι 1 στα 25,000,000!!! Όπως ήμουν κι εγώ γι’ αυτόν τον άνθρωπο!!! Ο φόβος είναι στο μυαλό σας!!! Γι’ αυτό μην το σκέφτεστε καθόλου, σίγουρα κάποιος κρέμεται και από τα δικά σας χέρια!!!”
(Φώτης Δεσποτάκης, δωρητής μοσχεύματος)


liakou eleni“Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε!!!!!! (Ν. Καζαντζάκης)

Προλαβαίνουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.
Προλαβαίνουμε να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο.
Προλαβαίνουμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη μας.
Προλαβαίνουμε να γίνουμε Άνθρωποι !!!!!!!!!

Ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνο το πρωινό του Φεβρουαρίου 2015 που χτύπησε το τηλέφωνό μου και στη γραμμή ήταν ο Καθηγητής κ. Σπυριδωνίδης Αλέξανδρος από το ΠΓΝ Πατρών και με ενημέρωσε ότι βρέθηκα συμβατή με κάποιον συνάνθρωπό μας που νοσεί και είμαι η τελευταία του ελπίδα. Τρελάθηκα. Κλείσαμε και το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι έκλαιγα ασταμάτητα επί ώρες. Πάντα έλεγα ότι η ζωή μου χρωστάει γιατί μου έχει στερήσει πάρα πολλά. Υπόσχομαι να μην το ξαναπώ ποτέ. Φυσικά και νιώθω πλέον ευλογημένη. Εννοείται πως χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκα και μετά από κάποιες απαιτούμενες διαδικασίες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συλλογή των αιμοποιητικών κυττάρων. ”

(Ελένη Λιάκου, δότρια μοσχεύματος)


malliou kyriakoula“Πριν από δύο χρόνια, περίπου, ενημερώθηκα από το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» ότι ήμουν συμβατή με έναν ασθενή που χρειαζόταν μεταμόσχευση. Όταν ρωτήθηκα εάν επιθυμώ να δωρίσω, η απάντηση ήταν «εννοείται». Η συλλογή ήταν πολύ απλή και καθόλου επίπονη. Τοποθετήθηκε «πεταλούδα» στα δύο μου χέρια, όπως όταν δίνουμε αίμα, και ξεκίνησε η διαδικασία. Από τη μία φλέβα έπαιρναν το αίμα, το οποίο περνούσε από ένα μηχάνημα που φίλτραρε τα απαραίτητα κύτταρα και από την άλλη φλέβα το αίμα επέστρεφε σε εμένα. Το μόνο κουραστικό ήταν ότι διήρκεσε κάποιες ώρες. Νομίζω, όμως, ότι είναι αστείο να κάνουμε θέμα τις ώρες αυτές, μπροστά στην ευκαιρία να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Όταν η διαδικασία έφτασε στο τέλος της ήμουν λίγο κουρασμένη αλλά ταυτόχρονα ενθουσιασμένη και συγκινημένη για τη βοήθεια που προσέφερα σε έναν άγνωστο άνθρωπο. Γιατί αυτό είναι το νόημα της ύπαρξής μας. Να βοηθούμε, να προσφέρουμε, να είμαστε εκεί!!!”
(Κυριακούλα Μάλλιου, δότρια μοσχεύματος)

xarise-zoi-ti-einai-01.png
xarise-zoi-ti-einai-02.png
xarise-zoi-ti-einai-03.png

Στην χώρα μας το 47% των αναγκών σε αίμα καλύπτεται από εθελοντές ενώ στην Ευρώπη σχεδόν το 100%

Ο άντρας μπορεί να προσφέρει αίμα μέχρι και 4 φορές το χρόνο ενώ η γυναίκα μέχρι και 3 φορές
 

Ένας δεν φτάνει. Χρειάζονται πολλοί. Όλοι μαζί να δώσουμε λίγη ελπίδα και ζωή.
Σε 5' σώζεις 2 ζωές

Μη διστάζεις. Δώσε λίγο αίμα.
Χάρισε τη χαρά της ζωής.
Γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης ΤΩΡΑ!

Για να γίνω ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Είσαι ήδη αιμοδότης;

Σε ευχαριστούμε και σε παρακαλούμε να συνεχίσεις να προσφέρεις αίμα όσο συχνά επιτρέπεται και μπορείς. Έλεγξε πότε οργανώνεται αιμοδοσία κοντά στην περιοχή σου, και διάβασε προσεκτικά για τους παράγοντες που μπορεί να μην σου επιτρέψουν να προσφέρεις το αίμα σου.

Επερχόμενες Δράσεις

18 Μάι 2022
16:30 - 19:30
ΝΑΥΠΛΙΟ
20 Ιουν 2022
16:30 - 19:30
ΑΡΓΟΣ
22 Ιουν 2022
16:30 - 19:30
ΑΡΓΟΣ

Ημερολόγιο Αιμοδοσιών

Μαίου 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31