ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ

Δυνατοί Δεσμοί

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Συνεργασίες

gn argous

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας - Νοσοκομειακή Μονάδα Άργους ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος και κύριος σκοπός του είναι η παροχή υψηλής στάθμης περίθαλψης ισότιμα για κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση. Εφημερεύει κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Περίοδο εορτών - αργιών, ενημερωθείτε πρώτα από το τηλεφωνικό μας κέντρο.

 

xarise zoi

Έτσι, ιδρύεται το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) με ιδρυτικά μέλη τον κ. Β. Αναστασόπουλο, τον κ. Ν. Ζούμπο, την κ. Α. Μουζάκη και τον κ. Α. Σπυριδωνίδη.

Τον Ιανουάριο του 2010 το ΚΕΔΜΟΠ ξεκινά την προσέλκυση και εγγραφή των πρώτων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή εθελοντών Δοτών, και η ιστορία συνεχίζεται...

 

posea

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π .Ο.Σ.Ε.Α), ιδρύθηκε το 1987. Είναι η αντιπροσωπευτικότερη μη Κερδοσκοπική Εθελοντική Οργάνωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στην χώρα μας. Έχει Μέλη της σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας μας που προσπαθούν να μετατρέψουν τους αιμοδότες αναπλήρωσης σε τακτικούς εθελοντές αιμοδότες και επίσης ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν για τις δύο πανανθρώπινες ιδέες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών Σώματος.

 

penea

Η Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών δημιουργήθηκε στους κόλπους της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Oμοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) κατά τη διάρκεια του Ιδρυτικού Συνεδρίου της ΠΕΝΕΑ 13-15 Μαρτίου 2008 στην Ξάνθη. Νέες και νέοι 18-30 ετών από όλη την Ελλάδα με κοινό σημείο αναφοράς την κοινωνική ευαισθησία απέναντι στο φλέγον ζήτημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Συναντιόμαστε κάθε Μάρτιο στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών και φιλοξενούμαστε σε κάποιο μέρος της Ελλάδας από τον αντίστοιχο τοπικό Σύλλογο, με σκοπό όλοι μαζί να προτείνουμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε, με τη βοήθεια της ΠΟΣΕΑ, δράσεις που στοχεύουν στη διάδοση της ιδέας του Εθελοντικού Κινήματος και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

 

ema

Το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης "Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών" και αποτελείται από ένα ενοποιημένο καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα που επιτρέπει τη διαχείριση του μητρώου των αιμοδοτών και την καθιέρωση σύγχρονων και φιλικών διαδικασιών, οι οποίες διευκολύνουν τόσο τους αιμοδότες όσο και τις υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας. Έχει δε ως απώτερο στόχο την αύξηση της ασφάλειας του αίματος και των παραγώγων αυτού. Το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών πλαισιώνεται από την έκδοση Ταυτοτήτων Εθελοντών Αιμοδοτών, οι οποίες απλοποιούν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες.

istoriko-syllogou-a.png

Για να γίνω ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Είσαι ήδη αιμοδότης;

Σε ευχαριστούμε και σε παρακαλούμε να συνεχίσεις να προσφέρεις αίμα όσο συχνά επιτρέπεται και μπορείς. Έλεγξε πότε οργανώνεται αιμοδοσία κοντά στην περιοχή σου, και διάβασε προσεκτικά για τους παράγοντες που μπορεί να μην σου επιτρέψουν να προσφέρεις το αίμα σου.

Επερχόμενες Δράσεις

18 Ιουλ 2022
16:30 - 19:30
ΝΕΑ ΚΙΟΣ
03 Αυγ 2022
16:30 - 19:30
ΚΙΒΕΡΙ

Ημερολόγιο Αιμοδοσιών

Ιουλίου 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31